Saturday, April 2, 2011

On minu moodi või mis? :D

Hoidja

Eetilis-sensoorne introvert
ESI

1. Kergesti võidab inimeste usalduse. Viisakas, taktitundeline, omab peent esteetilist maitset ning oskab seda kasutada. (Turgenev, Fitzgerald). Eksimatult teab keda armastab ja kes keda mitte, kes mida tahab, kes keda mõjutab ja miks. Moralist. Sageli erineb hinnangute teravuse poolest. Suurepäraselt mäletab headust ja kurjust, peab vajalikuks nende eest tasuma. Väga hindab sõprust ja ei andesta reetmist. Armastuses enne abiellumist ilmutab ebapüsivust kuna ei pea võimalikuks pikendada end ammendunuid suhteid. Ei armasta neid kes ise ei suuda armastada. Suhteid reguleerib mitte niivõrd sõnaliselt kuivõrd tooniga ning väljendusrikka pilguga. Ei demonstreeri emotsioone, seepärast tundub olema külmana. Vestluskaaslasele ei vaata nagu selleks et mitte teda tuhaks muuta. Keeruline eetiline situatsioon teda innustab.

2. "Emotsionaalne barjäär". Uues seltskonnas see on tavaliselt vaikne tagasihoidlik inimene. Jälgib ja kuulab et mõista kas on võimalik kallutada juuresviibijaid enda poole, enda inimvaheliste suhete ideaalidele. Kui ei saa, jätkab vaikimist või isegi lahkub. Omaste keskel aktiivne ja jutukas. Aga omad on need kes on vastu võtnud tema eetilisi norme. Emotsioone allutab teiste emotsioonidele. Lõbusate seas on lõbus, kurjade seas - kuri.

3. Vaenlane peab kadestama. Raevu ja viha ei näita kunagi, jääb rõhutult viisakas ning enesega rahulolev. Vaid hea sõber võib näha teda sasituna ja mitte piisavalt korralikuna. Alati hoolikalt "kinni nööbitud". Seesmiselt mobiliseeritud. Ääretult sallimatu lohakuse ja korralageduse suhtes.

4. Seksuaalsed vabadused ei ole tema jaoks. Peab kinni abielutruudusest mitte abikaasa, vaid eneseaustuse pärast. "Hoidja"st naisele pole talutav mõtte et on kusagil mees kes oli temaga intiimsuhetes. Talle on mõistmatu kui keegi kaevab tema võimetes, potentsiaalsetes võimetes või kiidab omaenda võimetega teiste taustal.

5. Elab vaid tänase päevaga ja ei meeldi oodata. Eelistab tööd millega saab kiiresti hakkama saada ja nautida tulemusi. Talle tundub, et ta alatasa hilineb, teised aga peavad teda punktuaalseks. Vajadus teha midagi tähtaegselt teda närveerib. Seepärast tema duaal Ettevõtja ostes nädal varem teatripiletid ei teata sellest kuni viimase päevani.

6. Armastab tegusid aga mitte sõnu, kuid talle meeldib välja mõelda neid "tegusid" ise ja meeleldi igapäevastes konkreetsetes toimingutes allub partneri tahtele. Igal hetkel loobub ühest tegevusest ning alustab uut kui partner seda soovib. Võib ohverdada ennast et teenida ühiskonda. Näiteks, võib võtta enda peale kogu olmekoormuse kui partner on hõivatud sotsiaalselt tähtsa tegevusega.


Hobustest ka natuke siis. Enam-vähem läks hüppamine ning tänane ratsastus venis pika peale, sorri.

No comments: